Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Angajaţii unui spital-suport COVID-19, deveniţi pacienţi, îşi ajută colegii

Publicat

pe

Angajații Spitalului Municipal Caracal, spital suport-COVID-19, care au devenit după infectare pacienţi, îşi ajută colegii la administrarea tratamentului şi monitorizarea celorlalţi pacienţi, cu atât mai mult acum, când spitalul se confruntă cu o explozie a cazurilor.

Potrivit directorului medical al Spitalului Municipal Caracal, dr. Alexandra Popa, sunt 45 cazuri active în rândul personalului, din cele 67 înregistrate de la debutul pandemiei, iar o parte dintre salariaţii infectaţi sunt izolaţi în spital, devenind pacienţii colegilor lor.  Dintre aceştia, cei cărora starea de sănătate le permite dau o mână de ajutor la administrarea tratamentului şi monitorizarea celorlalţi pacienţi şi chiar la curăţenie, în cazul îngrijitorilor de curăţenie.

„O parte (dintre angajaţii infectaţi – n.red.) sunt pacienţi, pacienţi din rândul personalului care la rândul lor ajută, pentru că sunt internaţi în zona COVID. Cei internaţi în spital, asistente, îngrijitoare, ajută, la rândul lor, la administrarea tratamentului, monitorizare, curăţenie în zona respectivă… Se ştia că se va ajunge la această situaţie, se ştia. Există şi recomandare.  Personalul medical care devine pozitiv are posibilitatea, dacă starea generală îi permite, să lucreze cu pozitivii, la administrare tratament, la monitorizare…. Nu se întâmplă doar la noi asta. Pe solidaritate umană, pe asta mergem, nu există o plată suplimentară“, a declarat directorul medical al spitalului, citat de Adevărul.

Unul dintre focarele apărute în spital a fost la Blocul Alimentar, punându-se chiar problema închiderii acestuia şi contractarea unei firme de catering. Costurile mari şi faptul că firma ar fi trebuit să livreze mâncare care să respecte mai multe regimuri dietetice au făcut însă imposibilă soluţia, aşa că s-a apelat, după izolarea angajaţilor testaţi pozitiv, la personal suplimentar.

Cât despre sursa de infectare, nu a fost spitalul, spune directorul medical. Din contră, spitalul ar fi unul dintre cele mai sigure locuri când vine vorba de a contracta COVID-19, pentru că se poartă echipamentul de protecţie şi se dezinfectează frecvent. 

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.