Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Irlanda interzice vizitele la domiciliu: „Traversăm vremuri foarte grele”

Publicat

pe

Irlandezii nu vor mai avea voie să se viziteze unii pe ceilalți, iar regiunile de la frontiera cu Irlanda de Nord vor fi supuse unor noi restricții dure, în contextul exploziei numărului de infectări Covid-19.

Anunțul a fost făcut de premierul Micheal Martin, scrie AFP. Martin a anunțat interdicția în vigoare de joi la miezul nopții de a merge în vizite la domiciliu, în interior și în exterior, pe întreg teritoriul irlandez, unde 1.835 de persoane au murit din cauza Covid-19, de la începutul pandemiei.

„Traversăm vremuri foarte dificile, iar lucrurile efectiv se pot înrăutăţi înainte de a se ameliora”, a avertizat premierul.

Vor fi închise totodată magazinele neesențiale, piscinele, sălile de sport și populația, cu excepția „muncitorilor esențiali”, trebuie „să lucreze de la domiciliu”, a mai spus oficialul.

Irlanda de Nord anunțase pentru o lună măsurile cele mai dure din Regatul Unit, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19, informează gandul.ro

Localurile se vor închide, de vineri, vacanțele școlare vor fi prelungite cu două săptămâni, magazinele nu vor mai putea vinde alcool după orele 20.00, iar adunările cu mai mult de 15 persoane, cu excepția evenimentelor de sport autorizate, vor fi interzise.

Miercuri, au fost înregistrate 1.095 de noi cazuri de contaminare în 24 de ore, un record negativ în pandemia de coronavirus, pentru Irlanda de Nord.

Continue Reading