vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Doi săteni morţi de COVID-19, conduşi de primar pe ultimul drum

Doi bătrâni cu vârste de 78 şi 80 de ani, din comuna Cătunele, judeţul Gorj, care au murit de COVID-19, au fost conduşi de primărie pe ultimul drum, fără alaiul tradiţional de înmormântare. Nici măcar familiile celor decedaţi nu au putut participa, deoarece se aflau în izolare. 

Într-o postare pe Facebook, primarul localității îşi exprima indignarea pentru cele petrecute, deoarece obiceiurile specifice nu au putut fi respectate din cauza lipsei oamenilor. 

„Dragii mei prieteni, această săptămână a fost una neagră pentru comunitatea noastră, deoarece au fost înmormântate două persoane care au fost infectate cu Coronavirus. Personal m-am ocupat de tot ce înseamnă funeralii. Am rămas cu un gol în suflet când am văzut că nu avea cine duce crucea sau steagul. Nu mai vorbim de împărţirea pachetelor“, a scris edilul, citat de Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Florinel Ţuilă spune că s-a ocupat de recunoaşterea persoanelor decedate în spital şi că nu se teme că s-ar putea îmbolnăvi: „Eu am scos morţii din spital. Am mers şi i-am recunoscut. Nu a avut cine, pentru că familia este izolată la domiciliu. Am luat o firmă autorizată cu care am colaborat şi am făcut înmormântările.  Locul de veci a fost făcut de primărie. Nu îmi este frică de boală, pentru că virusul este peste tot. Am fost şi în spitalul de la Târgu Cărbuneşti să duc pachete cu alimente unor localnici care erau internaţi în spital cu COVID-19“.

Edilul localităţii consideră că localnicii care au fost răpuşi de COVID-19 s-au infectat în spital, unde au fost internaţi pentru efectuarea unor intervenţii chirurgicale: „Au fost infectaţi după ce au fost la spital. Unul dintre ei a suferit o intervenţie chirurgicală în Spitalul Judeţean de Urgenţe din Târgu Jiu, după care a fost diagnosticat cu COVID-19“.

Politica