Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Amendă astronomică pentru un director de la gospodărirea apelor după ce și-a pus angajații instituției să lucreze la pensiunea lui

Publicat

pe

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj a primit amenzi de 144.000 de lei de la Inspectoratul de muncă, după ce în curtea unei pensiuni care îi aparține au fost găsiți, la muncă, angajați ai instituției de stat pe care o conduce.

În urma unui control al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în stațiunea Rânca, șapte muncitori au fost găsiți în curtea unei pensiuni. Oamenii nu erau angajați cu forme legale. Mai mult, oficial, sunt angajați ai Serviciului Județean de Gospodărire a Apelor. Iar pensiunea la care făceau reparații aparține directorului instituției. 

Potrivit purtătorului de cuvânt Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj, Neli Matei, angajatorul a fost sancționat cu două amenzi. Una în valoare de 140.000 de lei pentru primirea la muncă a mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, iar cea de-a două de 4.000 de lei pentru nepurtarea de către muncitori a echipamentului individual de protecție.

Directorul susține că angajații Direcției de Apă care munceau la pensiunea lui de la Rânca se oferiseră să-l ajute la curățenie. Și că își luaseră concedii pentru acea zi.

Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Gorj a anunțat că va contesta în instanță amenzile primite, potrivit Didi24.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.