sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Misoginismul nu și-a găsit locul în politica din Mehedinți: 3 femei din județ au ajuns primărițe de comună!

Disprețul față de femeile politician din județul Mehedinți lipsește cu desăvârșire, ceea ce este cu adevărat îmbucurător. Alegerile locale din data de 27 septembrie 2020 au adus o situație inedită și lăudabilă în Mehedinți: trei femei au reușit să câștige primăriile în comunele în care au candidat. Este vorba despre Aurelia Mosoarcă, cea care a reușit să se impună, din nou, în preferințele electoratului din comuna Greci.

Mosoarcă e primăriță din 2016, când a reușit să câștige primul mandat de primar, din partea Partidului Social-Democrat, formațiune politică din partea căreia a câștigat și cel de-al doilea mandat acum.

Alt mandat de primar obținut de o femeie în județ este în comuna Godeanu. Sabina Gheorgheci a reușit să se impună în fața tuturor contracandidaților. L-a bătut și pe primarul în funcție, pe Adrian Nicolaescu de la PSD. Sabina Gheorgheci se află la primul mandat, pe care l-a obținut din partea partidului Pro România. Soțul ei, Ionică Gheorgheci a fost și el primar la Godeanu în perioadele 2008-2012 și 2012-2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cel de-al treilea mandat de primar al unei femei a fost obținut în comuna Balta, acolo unde primarul social-democrat în funcție, Constantin Stoican, a fost învins de candidatul PMP Mehedinți, artista Irina Zoican. Zoican este de profesie medic veterinar, ocupând, în trecut, și postul de director al D.S.V.S.A. din județ.

Politica