joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru l-a bătut pe Gigi! CSU campioană în mercato în Liga 1!

CSU Craiova a cheltuit cel mai mult, în această fereastră de transferări, dintre echipele românești.

Vânzarea lui Valentin Mihăilă pe bani grei la AC Parma l-a determinat pe Mihai Rotaru să scoată ariciul din cușcă în ultima zi a campaniei de achiziții. Astfel, în total, patronul clubului oltean a cheltuit 900.000 de euro pentru întărirea echipei în acest sezon, incluzându-l aici și cei 50.000 de euro plătiți lui Gaz Metan Mediaș pentru veteranul Marius Constantin. Până în ultima zi de mercato, omul de afaceri care conduce clubul oltean preferase să nu scoată prea mult din buzunar: Paul Papp venind gratis, iar Alexandru Tudorie sub formă de împrumut de la Arsenal Tula.
Luni, 5 octombrie, Rotaru a făcut spectacol pe piața transferurilor. I-a băgat lui Iftimie, de la Botoșani, 450.000 de euro pentru Ofosu și juniorul Câmpanu, a plătit 250.000 euro celor de la Voluntari pentru căpitanul Căpățână și 150.000 în Croația, lui Inter Zapresic pentru vârful Ivan Mamut. Astfel, au fost aduși 7 jucători cu 900.000 de euro.
Altădată impresionant în mercato, Gigi Becali a preferat acum să nu mai investească nici măcar un euro-cent în transferuri, după ce echipa sa a ratat Europa. Astfel, a luat doar jucători liberi de contract: Buziuc de la Clinceni, portarul Straton de la rivala Dinamo, Sergiu Buș de la Mediaș, Marius Briceag, fost echipier la CSU, și l-a repatriat pe Gabi Enache.
Campioana CFR Cluj s-a mișcat bine pe piața transferurilor, astfel venirile lui Manea și Debeljuh au costat-o pe gruparea din Gruia peste 600.000 de euro. CFR Cluj i-a adus din postura de jucători liberi pe Bălgrădean, Vojtus și Latovlevici.

Politica