vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La Sfânta Parascheva au voie doar ieșenii. Raed Arafat: Sărbătorile religioase, numai cu participanți din orașul respectiv

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat luni seară că a fost luată decizia permiterii sărbătorilor religioase, însă numai cu participanți din localitatea respectivă. Astfel, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva vor avea voie să meargă doar locuitorii Iașului.

„O altă decizie: referitor la organizarea sărbătorilor religioase, sunt permise numai celor cu domiciliul în localitatea unde se desfășoară, fără pelerini din alte localități. Riscul major nu este numai participarea, ci și pe durata transportului sau înapoi acasă”, a anunțat Raed Arafat.

Anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus, pelerinajul de Sfânta Parascheva de la Iași este organizat în perioada 8-15 octombrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Iaşilor au anunţat că nu vor mai fi aduse în pelerinaj moaştele altor sfinţi din ţară sau străinătate, scrie Agerpres.

Primarul Mihai Chirica a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta nu vor mai fi organizate “Sărbătorile Iaşiului”, eveniment care se desfăşura în cursul lunii octombrie.

“Nu vom face ‘Sărbătorile Iaşiului’, adică nu va fi concert, nu va fi foc de artificii, nu va fi sărbătoarea vinului, nu va fi târgul meşteşugarilor, nu se vor organiza acte de comerţ nici pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, nici în alte zone din oraş. Indiferent unde vor veni cererile, nu vor fi nici târguri, nici jocuri pentru copii. Asta pentru că s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de infectări”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Iașilor, a anunțat o serie de măsuri menite să protejeze sănătatea pelerinilor care își vor îndrepta pașii, și în acest an, spre Iași pentru a participa la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, prăznuită în fiecare an pe data de 14 octombrie.

Politica