sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piranha intră în dotarea Armatei române după aproape doi ani de întârziere

Primele 36 de transportoare blindate Piranha 5 vor intra în dotarea Armatei Române. Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat că blindatele „vor pleca în zilele următoare” spre militarii din batalionul „Scorpionii Roșii” de la Craiova.

„Sunt încrezător că acestea vor trece cu bine și testarea operațională și se vor integra foarte bine în unitățile Forțelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile”, a declarat ministrul Ciucă, într-o postare publicată pe Facebook.

„Am satisfacția că, de acum înainte, celelalte transportoare contractate vor fi produse în România, iar mentenanța lor se va face tot în țară. Militarilor le vor fi livrate blindatele PIRANHA V atât de necesare, iar Uzina Mecanică București se va dezvolta, devenind una din capacitățile de producție pentru apărare de interes strategic pentru securitatea națională”, a spus ministrul Apărării, potriivit Digi24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

România a cumpărat pentru Forțele Terestre 227 de transportoare blindate Piranha 5, produse de firma americană General Dynamics European Land Systems (GDELS) – Mowag. Valoarea totală contractului este de aproximativ 868 milioane de euro, conform MApN.

foto: facebook/IonelNicolaeCiuca

Politica