Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Salvaţi Copiii România: Fetele sunt expuse riscurilor în pandemie

Publicat

pe

Închiderea şcolilor din cauza pandemiei de COVID-19 a întrerupt educaţia pentru 1,6 miliarde de copii şi a expus fetele unor riscuri crescute: exploatarea, căsătoriile timpurii şi sarcinile adolescentine. Numai în 2019- 7.977 de adolescente au devenit  mame în România, 700 dintre ele aducând pe lume un copil înainte de a împlini 15 ani. Mai mult, 1.330 de fete minore aveau mai mult de un copil înainte de vârsta de 18 ani, 24 dintre ele, înainte de a împlini chiar 15 ani.

Potrivit unui raport Salvaţi Copiii România, la nivel global, se estimează o creştere anuală de patru, respectiv trei procente a numărului de fete care riscă să fie forţate să se căsătorească (500.000) şi a celor care vor rămâne însărcinate în 2020 (un milion în plus) în urma impactului economic al pandemiei de COVID-19.

Studiul mai raportează şi o creştere a violenţei de gen în întreaga lume, se estimează şi că  9,7 milioane de copii nu se vor putea întoarce niciodată la şcoală, iar numărul copiilor săraci să urce la 100 de milioane, scrie Adevărul.

Continue Reading