sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: Animalele de companie pot fi infectate de stăpânii lor bolnavi de Covid-19

Într-un studiu realizat de cercetători canadieni se arată că persoanele infectate cu Covid-19, care dețin câini sau pisici, pot transmite boala animalelor lor de companie.

Noul coronavirus este o boală infecţioasă transmisă de la animal la om și, deşi pare că animalele domestice nu joacă un rol important în propagarea sa, din ce în ce mai multe date arată că pisicile, câinii şi chiar tigrii pot contracta virusul, potrivit Agerpres.

Cercetătorii canadieni în ştiinţe veterinare au testat animalele domestice ale persoanelor infectate cu noul coronavirus sau care au prezentat simptome asociate cu COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-un prim grup, pentru care diagnosticul nu era mai vechi de două săptămâni, au cercetat prezenţa virusului (printr-un test PCR) la 17 pisici, 18 câini şi un dihor. Toate testele au ieşit negative, cu excepţia unuia singur, care a fost neconcludent.

Cristina Porumb, medic veterinar, a explicat la mijlocul lunii aprilie, că animalele de companie pot fi purtătoare de virus, însă acesta nu se poate replica în organismul lor, deci nu pot infecta, la rândul lor, oamenii.

„Nu există dovezi clare care să spună că actualul coronavirus este realmente o problemă pentru ei. Într-adevăr, pot fi infectați, în sensul în care virusul poate pătrunde în organism, însă, până acum, la niciun animal nu s-a manifestat boala în niciun fel, nici măcar ca o răceală. Până la acest moment nu există ceva clar care să spună că animalele ar putea să și dea mai departe virusul unui om. Pot fi infectate, dar virusul nu se poate replica în ele, astfel încât să poate transmite mai departe virusul”.

Politica