vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Constantin Bană, omul care construiește pentru locuitorii din Galiciuica

Candidatul PSD pentru primăria Galiciuica, Constantin Bană, vrea să continue seria proiectelor începute în mandatele precedente și să transforme localitatea într-una prosperă și dezvoltată.
„Când am început mandatul de primar, în anul 2012, aproape că am avut un șoc atunci când am aflat că în cont erau câțiva lei, iar datoriile erau de miliarde de lei vechi. Până și iluminatul public era oprit din cauza restanțelor. Mi-am dat seama că nu va fi o muncă ușoară, dar am reușit să acoperim datoriile și să punem și ceva bani deoparte să facem investiții. Fără investiții nu există dezvoltare, iar acest lucru m-a determinat să găsesc soluții pentru oameni”, a spus Constantin Bană, candidatul PSD.
Chiar și cu un buget pe minus, cu rugăminți la toate ministerele, primarul Bană a dovedit că este un adevărat gospodar și a început să rezolve, rând pe rând, problemele comunității. A plătit datoriile furnizorului de electricitate și a pornit iluminatul public. A alocat bani pentru asfaltarea străzii Crizantemelor și a pietruit toate drumurile comunei. A reușit să finalizeze rețeaua de apă potabilă, iar jumătate dintre locuitorii comunei beneficiază acum de condiții urbane în mediul rural.
Educația și cultura au fost prioritare în mandatul său.
„În timpul mandatului am reabilitat grădinița, cele două școli, dar și biblioteca centrală. Eu cred în zicala aceea că <<educația este un protector al libertății mai bun decât armata>>. De aceea, am investit în copii și voi continua să fac acest lucru”.
Și instituțiile publice au fost reabilitate în timpul mandatului candidatului PSD, Constantin Bană. Sediul primăriei a fost reabilitat la costuri foarte mici pentru că cei care au lucrat la acest proiect au fost persoanele care beneficiază de ajutor social din localitate. La fel s-a întâmplat și în cazul sediului postului de Poliție, unde a fost înlocuit acoperișul, a fost construit un grup sanitar și au fost montate geamuri termopan.
În plus, toate terenurile și instituțiile publice au fost cadastrate pentru ca în localitate să fie realizate investiții.
Investițiile continuă și în 2020
„Printre prioritățile mandatului viitor se numără introducerea unei rețele de gaze. Am purtat deja discuții în acest sens și sunt convins că vom reuși, pentru a ușura viața locuitorilor din această comunitate și pentru a le oferi condiții normale de trai”, a spus Constantin Bană.
Infrastructura rutieră se află de asemenea în fruntea listei pe care se află proiectele lui Constantin Bană. Deja a făcut planuri pentru asfaltarea drumului care face legătura între Galiciuica și Cioroiași, dar și pentru alte drumuri din localitate. Pentru unele deja a fost întocmit proiect pentru reabilitare care a fost aprobat de Guvernul Dăncilă și depus la Ministerul Dezvoltării. În plus, aleea care înconjoară biserica din localitate va fi asfaltată pentru ca la slujbele bisericești, localnicii să aibă unde să stea, mai ales în momentele în care vremea este nefavorabilă.  
Rețeaua de canalizare va fi făcută în următorul mandat. A fost deja întocmit un proiect care este, în prezent, la Ministerul Dezvoltării în vederea aprobării.
În domeniul educației, va înlocui gardul școlii cu unul nou de doi metri, pentru ca elevii să fie în deplină siguranță. De asemenea, va achiziționa dispozitive moderne pentru încălzirea școlilor. Amenajarea unui loc de joacă pentru copii este pe lista de proiecte a primarului Bană.
Nu în ultimul rând, are de gând să se ocupe și de sediul primăriei, acolo unde acoperișul clădirii va fi și el înlocuit cu unul nou.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei, CUI Mandatar Financiar: 21200019

Politica