marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Viza de flotant: strategia PSD de a frauda alegerile în Dolj

PNL Dolj atrage public atenția că există suspiciuni majore privind fraudarea alegerilor de către PSD, prin metoda creșterii numărului de votanți în anumite localități, practică similară cu turismul electoral.

PNL Dolj solicită organelor de anchetă penală să se sesizeze de urgenţă şi să anuleze sutele de vize de flotant acordate ilegal în comuna Calopăr, judeţul Dolj. Potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, aceste vize au fost acordate fără ştiinţa proprietarilor, la cererea primarului PSD, cu scopul de a frauda alegerile locale din 27 septembrie. Având aceste vize de flotant, persoane din Craiova sau din alte localităţi vor putea să voteze la alegerile locale în comuna Calopăr. Asta înseamnă că, deşi nu au nicio legătură cu localitatea, aceste persoane doresc să îi decidă ele soarta şi nu oamenii care trăiesc acolo.

Înțelegem că PSD-iștii sunt disperați că vor pierde alegerile în Dolj, dar cei care se pretează la astfel de practici se expun unui dosar penal.

Cei care utilizează o reședință falsă pentru a vota în favoarea unui candidat la o funcție din administrația publică locală comit uz de fals, faptă sancționată de codul penal cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei care declară mincinos că au „luat în spațiu” persoanele anterior menționate riscă să fie sancționate penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă pentru comiterea infracțiunii de fals în declarații.

Având în vedere că este vorba de fals în declarații şi uz de fals, fapte care sunt de natură penală, cerem organelor de anchetă identificare de urgenţă a celor vinovaţi şi tragerea lor la răspundere conform legilor în vigoare.

PNL Dolj își exprimă indignarea față de comportamentul PSD, care, în mod constant, dovedește că nu are respect față de lege și față de cetățeni, dorind să vicieze scrutinul electoral.

PNL Dolj nu va tolera nicio abatere de la lege și își asumă să apere dreptul cetățenilor de a participa la alegeri libere și corecte.

Biroul de presă al PNL Dolj

Politica