Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Un jandarm s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 5 al blocului în care locuia

Publicat

pe

Un subofiţer din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi s-a aruncat din apartamentul blocului în care locuia.

Tragedia s-a petrecut vineri dimineaţa, 11 septembrie, în jurul orei 10.00, în cel mai mare cartier din Râmnicu Vâlcea – Ostroveni. 

Subofiţerul jandarm Marius Petre Toader, de 40 de ani, se afla în concediu medical de aproximativ două luni, perioadă în care, susţin unele surse, ar fi fost internat la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Vâlcea, urmare a unei depresii, informaţie însă care nu a fost confirmată şi oficial.

  „Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru o persoană căzută de la etajul V, în Râmnicu Vâlcea. La intervenţie s-au deplasat o ambulanţă SMURD şi un echipaj de salvare. Persoana este căzută în faţa blocului, inconştientă. S-au început manevrele de resuscitare”, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.  

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea, a declarat în legătură cu acest subiect: „În municipiul Râmnicu Vâlcea, pe bulevardul Tineretului, un bărbat de 40 de ani s-ar fi aruncat de la etajul V al blocului unde locuia, acesta decedând. Poliţiştii de Investigaţii Criminale şi criminaliştii efectuează cercetări la faţa locului, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă – moarte suspectă”.  

Jandarmul locuia împreună cu familia într-un bloc turn, S2, de pe bulevardul Tineretului, scrie Adevărul.

Era jandarm din 2002, după ce în 2000 a început cursurile Şcolii de Subofiţeri Jandarmi „Alexandru Ghica” din Drăgăşani. În toată această perioadă a lucrat la Ordine publică, dar recent a cerut transferul la un obiectiv din judeţ, căruia îi asigura paza, ca subofiţer operativ.

Potrivit superiorilor, la ultima evaluarea psihologică, de anul trecut, a fost declarat apt. Anul acesta, pe fondul pandemiei, evaluarea s-a decalat şi încă nu a avut loc. La fel şi la raportarea privind activitatea profesională desfăşurată în cursul anului trecut a obţinut calificativul foarte bine.

Toţi colegii din unitate s-au arătat şocaţi de gestul său şi susţin că nu-şi pot explica ce anume l-a determinat să-şi pună capăt zilelor. „Toţi am rămas şocaţi. Nu ne aşteptam. Toată lumea este înmărmurită”, ne-au declarat colegi ai sinucigaşului.

În urmă cu doi ani, IJJ Vâlcea a fost zguduit de un episod similar. Doar că atunci un ofiţer, erou în Afganistan, medaliat de preşedintele Poloniei, tot în timpului unui concediu, dar de odihnă, a ales să se sinucidă prin spânzurare.    

Locotenentul colonel Viorel Cristea, decorat pentru merite deosebite cu „Steaua Afganistan”, a murit la 45 de ani. Şi atunci ipoteza principală privind cauza morţii a fost tot depresia, doar că în acel caz era justificată de traumele întâlnite la soldaţii din teatrele de război.

foto: Adevărul

Continue Reading