Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Jandarmii vâlceni au salvat două femei

Publicat

pe

Jandarmii din Olăneşti, lucrătorii din cadrul Serviciului Salvamont şi al Ambulanţei s-au mobilizat și au fost nevoiți să intervină şi să acorde ajutor pentru două femei. Se pare că salvatorii au fost sesizați prin 2 apeluri S.N.U.A.U 112 la distanţă de 30 minute.

„Primul ,,Strigăt de ajutor,, a sosit astăzi după-amiază, în jurul orelor 12.50, când o femeie în vârstă de 61 ani, aflată pe traseul turistic Piatra Scrisă a alunecat şi s-a accidentat la un picior, urmând ca, în jurul orelor 13.20, să primim cel de-al doilea ,,strigăt de ajutor,, , de la o altă femeie în vârstă de 60 de ani, aflată în zona Pătrunsa, care s-a accidentat în acelaşi mod”, povestesc jandarmii.

Deşi între cele 2 locaţii distanţa este de aproximativ 30 km, jandarmii, salvamontiştii și asistenții medicali au acţionat cu rapiditate, cele două femei fiind găsite în timp util pentru acordarea primului ajutor. Având în vedere dificultatea traseului, victimele au fost transportate pană la ambulanță cu targa. Ulterior, una dintre ele a fost transportată la spital, întrucât prezenta fractură la picior.

„Menţionăm că acțiunile de căutare și salvare s-au desfășurat pe parcursul unei ore și jumătate, au participat 6 jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Olăneşti alături de 5 lucrători din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont și Serviciul Local Salvamont Băile Olănești, respectiv 4 lucrători din cadrul Serviciului de Ambulanţă”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Vâlcea.

Jandarmii montani sfătuiesc persoanele care doresc să se aventureze pe traseele şi cărările de munte să nu plece la drum singure , să aleagă un traseu marcat şi să aibă echipament potrivit acestor tipuri de excursii.

Continue Reading