Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Medicii fac apel la persoanele vindecate de Covid-19 să doneze plasmă

Publicat

pe

Plasma preluată de la oamenii deja infectaţi şi vindecaţi de coronavirus este unul din tratamentele folosite experimental, în întreaga lume. Medicii spun că până acum a dat rezultate foarte bune, însă dezvoltarea unui tratament aprobat nu este încă finalizată.

Transferul plasmei convalescente este considerat un tratament revoluționar, însă numărul celor care se prezintă pentru donare este mult prea mic. Autoritățile au simplificat de curând procedura de donare a plasmei, iar Centrele Regionale de Transfuzii și-a prelungit programul de lucru și în weekend. Cu toate acestea, persoanele vindecate de Covid-19 nu vin să doneze.

În spitalele covid-19, tratamentul cu plasmă s-a dovedit unul de succes în rândul pacienților cu forme severe ale coronavirusului. Tocmai de aceea, autoritățile încearcă acum să încurajeze populația vindecată să facă un bine și să doneze.

Donatorii de sânge din rândul persoanelor vindecate de Covid-19 pot salva mai multe vieți. Pe lângă plasma convalescentă, produsele sanguine rămase vor ajunge în spitale, acolo unde este mare nevoie de sânge, scrie Agerpres.

Ultimele date arată că, din cei peste 37 de mii de pacienți vindecați, până acum au donat plasmă convalescentă mai puțin de 1000.

Continue Reading