vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noile reguli în teatre și săli de spectacole: Actorii nu vor purta măști, un adult nu poate însoți mai mult de doi minori

Ministrul Culturii a făcut la Digi24 mai multe precizări privind condițiile în care publicul are acces în teatre și săli de spectacol. La această oră se pun la punct regulile convenite de ministerele Culturii și Sănătății printr-un ordin comun. 

„Actorii nu vor purta măști, pentru că, altfel, actul artistic ar fi afectat.

Un scaun liber între spectatori este obligatoriu și poate în unele situații va fi nevoie de o pauză de doua scaune între spectatori.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Minorii sub 12 ani nu trebuie separați de însoțitori, dar un adult nu poate însoți mai mult de doi minori la spectacol.

Limita de public de 50% trebuie respectată, indiferent de cât de mare este sala. Spre exemplu, într-o sală cu 50 de locuri se vor vinde 25 de bilete”, a explicat Gheorghiu.

„Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern privind reluarea unor activități.

Politica