Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Policlinica Spitalului Județean va fi modernizată după 48 de ani

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat miercuri, 26 august, contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul de investiții „Modernizarea, Extinderea și Dotarea Ambulatoriului din cadrul SJU Vâlcea”.

Proiectul, finanțat cu fonduri europene, are o valoare totală de 15.898.761 lei (aproximativ 3,3 milioane euro) și urmează să fie implementat în doi ani și patru luni. Principalele lucrări constau în reabilitarea corpului existent și extinderea acestuia, prin realizarea unui corp nou.

În cadrul proiectului se va achiziționa și aparatură medicală, respectiv: aparat tăiere ghips, ecograf, defibrilator, EKG, nebulizator, terapie laser, ecograf, baie galvanică, aparate aerosoli, mese kinetoterapie etc.

„Pe 3 iunie 2019, am semnat un contract de finanțare, prin POR, care vizează modernizarea, reabilitarea și dotarea Policlinicii de la Spitalul Nou, iar astăzi, semnez din nou un contract, de această dată, de proiectare și execuție a lucrărilor pentru acest obiectiv.

Vorbim despre o clădire la care nu s-a mai intervenit din anul 1972 și sperăm ca lucrările efective să înceapă în luna decembrie. Vom reabilita vechea clădire și vom construi un corp nou, cu 2 etaje, pe care îl vom dota cu echipamentele necesare și pe care îl vom lega, printr-o pasarelă metalică, de actuala clădire.

Este unul din pașii importanți pe care îl facem pentru atingerea obiectivului nostru, acela de a avea, la Vâlcea, cele mai moderne spitale din regiune”, a transmis Constantin Rădulescu, președinte al Consiliului Județean Vâlcea.

Continue Reading