miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Banca Mondială: Covid-19 ar putea aduce 100 de milioane de oameni într-o sărăcie extremă

Criza Covid-19 ar putea aduce 100 de milioane de oameni în sărăcie extremă în întreaga lume, chiar mai mult decât se estimase anterior, a avertizat joi președintele Băncii Mondiale, David Malpass, într-un interviu acordat AFP.

Instituția estimează că 70 până la 100 de milioane de oameni ar putea cădea în sărăcie extremă, iar „acest număr ar putea crește” dacă pandemia se agravează sau durează, a spus el. O estimare anterioară a fost de 60 de milioane de oameni, scrie Hotnews.

Acest lucru face „imperativ” pentru creditori să reducă datoria țărilor sărace, a declarat David Malpass.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În mai, Președintele Băncii Mondiale, David Malpass, a transmis că în baza estimărilor instituției pe care o conduce, economia globală să scadă cu 5% în acest an, potrivit BBC.

Dincolo de bilanțul uriaș de pierderi umane, pandemia a adus multe falimentări și locuri de muncă pierdute.

„Milioane de mijloace de trai au fost distruse, iar sistemele de asistență medicală sunt sub tensiune la nivel mondial. Estimarea noastră este că până la 60 de milioane de persoane vor fi împinse în sărăcie extremă”, a declarat Malpass.

De asemenea, Jamie Dimon, directorul executiv al băncii JP Morgan, consideră că pandemia de COVID-19 ar trebui să acționeze drept un apel pentru a construi o societate mai corectă.

“Este speranța mea că vom folosi această criză drept un catalizator pentru a reconstrui o economie care creează și susține oportunități pentru mai mulți oameni, în special pentru cei care au rămas prea mult timp în urmă”, a transmis Dimon.

Politica