sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iulian Burtea, candidatul PSD pentru Primăria Cârna: „Sunt cârnean prin naștere, educație și dorință”

Iulian Burtea este nou în politică, dar știe ce vrea. Primul pas pentru el sunt alegerile locale, la care candidează pentru funcția de primar al comunei Cârna, din județul Dolj. Tânăr și cu obiective importante, Iulian Burtea îi poate lua locul primăriței Elena Titiroagă, cea care îi este alături, după ani de zile în care au colaborat în cadrul primăriei.
„Sunt nou în politică, dar am o relație foarte bună cu toți colegii mei și totodată cu întreaga comunitate locală. Până acum, am format o echipă cu doamna primar și cunosc fiecare realizare pe care dânsa a avut-o în comună. Am contribuit și eu la aceste realizări, la asfaltarea străzilor comunei, cred că aceasta ar fi cea mai importantă. Reabilitarea Căminului Cultural se numără printre realizările importante”, susține candidatul.
Iulian Burtea s-a născut în comuna Cârna, acolo unde și-a petrecut o bună parte a vieții. Candidatul este apropiat de oameni, îi cunoaște pe aceștia, dar și nevoile lor. O scurtă perioadă, Iulian Burtea a fost plecat din localitate, dar a revenit într-un moment greu pentru comună: „Cetățenii din comună mă percep ca un tânăr ce dorește lucruri frumoase pentru comuna natală. Eu sunt din Cârna. Sunt apropiat de oameni, îi cunosc. Eu sunt cârnean prin naștere, educație și mai ales prin dorință. La inundațiile din anul 2006 eu am revenit în comună și mi-am refăcut locuința. Puteam să rămân în altă localitate, dar mi-am dorit foarte mult să revin acasă”.
În anul 2006, comuna Cârna a fost lovită de inundații, iar la acea vreme, aproximativ 200 de localnici din cei 1.500, cât număra comuna doljeană atunci, au mai rămas în case. Restul populației a fost evacuată.
Iulian Burtea are gânduri mari pentru comuna la care ține atât de mult. Candidatul vrea să-i țină pe tineri aproape, să le ofere acestora posibilitatea de a avea un loc de muncă la ei acasă și să nu mai fie nevoiți să plece în străinătate sau în alte localități: „Am planuri de dezvoltare a acestei comune și, în special, de readucere a tinerilor în localitate. Comuna suferă din acest punct de vedere, de lipsa tineretului care tot pleacă. Mă voi ocupa de crearea locurilor de muncă. Voi încerca să îi atrag pe tineri și, totodată, să le asigur și celor mai în vârstă o stabilitate financiară. Fără locuri de muncă nu avem ce discuta, nu putem vinde iluzii oamenilor”.
Când vine vorba despre munca de primar, Iulian Burtea este conștient că nu este una ușoară, dar știe că pasiunea și bucuria realizărilor vor cântări mai mult la final: „Munca de primar nu este una ușoară, dar atunci când pui suflet și îți place ceea ce faci, această funcție devine mai ușoară. Cea mai frumoasă parte a muncii de primar este atunci când poți să ajuți comunitatea locală din care faci parte și pe care o respecți. Să îi vezi pe oameni mulțumiți de viața lor, de realizările din comună”.
Cetățenilor din Cârna li se promite că nu vor fi dezamăgiți: „Le transmit alegătorilor mei să fie alături de mine, pentru că nu îi voi dezamăgi. Nu i-am dezamăgit nici până acum. Prin felul meu de a fi, prin  activitatea pe care am desfășurat-o în această instituție am fost mereu aproape de oameni”.

Politica