vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DIICOT anunță redeschiderea urmăririi penale pentru foștii șefi ai Jandarmeriei în Dosarul 10 august

DIICOT redeschide dosarele penale pentru șefii Jandarmeriei în Dosarul 10 august, potrivit unui comunicat de presă emis marți. Dosarul fusese clasat parțial pe 15 iulie: procurorii au stabilit că nu a fost tentativă de lovitură de stat, iar foștii șefi ai Jandameriei scoși de sub urmărire penală.

Decizia de clasare a atras proteste puternice din partea societății civile, dar și a președintelui Klaus Iohannis, scrie Digi24. 

Șeful Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a infirmat parțial ordonanța de clasare a Dosarului 10 august și a decis redeschiderea urmăririi penale pentru foștii șefi ai Jandarmeriei, Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș, Mihai Chirică și Ionuț Sindile, potrivit comunicatului DIICOT.

Policlinica Buna Vestire Craiova

DIICOT a motivat, în ordonanţa de clasare a Dosarului 10 august, că a existat o „complicitate morală” a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de protestatarii violenți și, prin atitudinea lor, chiar le-au încurajat comportamentul agresiv. Nu toate „victimele colaterale” ale violențelor exercitate de jandarmi pe 10 august sunt și „victome inocente”, mai arată procurorii.

Politica