marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Situație critică în SUA. Un om a murit în fiecare minut, ieri

Situația din Statele Unite nu se îmbunătățește. Ieri, în fiecare minut a murit un om din cauza COVID-19. Au fost înregistrate 1.461 decese, cel mai mare bilanț zilnic, din luna mai și până acum.

Este cel mai grav bilanț din ultimele două luni și jumătate, potrivit stirileprotv.ro.

Statele cu cea mai gravă situație sunt Arizona, California, Florida și Texas.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni, 17 iulie, a început cel mai vast studiu clinic privind un potenţial vaccin anti-Covid-19. Unui număr de 30.000 de voluntari li se vor administra doze produse de Administraţia SUA, unul dintre proiectele intrate în ultima etapă în cursa mondială pentru imunizare.

Nu există încă nicio garanţie că vaccinul experimental, dezvoltat de Institutele Naţionale de Sănătate din SUA împreună cu firma Moderna, va fi într-adevăr eficient împotriva coronavirusului.

Voluntarii nu vor şti dacă li se administrează doze ale vaccinului experimental ori produse placebo. După două doze, oamenii de ştiinţă vor urmări atent care grup se va confrunta cu mai multe infecţii în timp ce urmează activităţi de rutină, mai ales în zonele în care virusul se răspândeşte.

Testele clinice pentru vaccinul Universităţii Oxford vor începe în august, cel dezvoltat de Johnson & Johnson în septembrie, iar pentru Novavax în octombrie. Pfizer va efectua propriile teste în cursul acestei veri.

Politica