vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. 77 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în acest weekend

Pompierii mehedințeni au fost solicitați din plin în ultimele zile. În acest weekend, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 15 incendii, salvarea victimelor și asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la patru accidente rutiere, evacuarea apei din 6 gospodării,  transportarea a două persoane supraponderale cu probleme medicale, dar și îndepărtarea unui roi de gărgăuni. În total, s-au efectuat 77 de misuni.
Angajații ISU Mehedinți au intervenit pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la patru accidente rutiere, în urma cărora două persoane au ajuns la spital, din nefericire, una pierzându-și viața.
Dintre cele 15 incendii stinse de pompieri, unul a izbucnit într-un apartament, altul la un autoturism, unul la o cultură de viță de vie, iar 11 la vegetație uscată.
Vineri seara, trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru stingerea unui incendiu, izbucnit într-un apartament, situat într-un bloc de locuințe, pe strada Topolniței din Severin. Pompierii au reușit să stingă rapid incendiul, produs în urma unei explozii, ca urmare a acumulărilor de gaze, provenite de la o butelie defectă.
A ars o parte din mobilierul de bucătărie, degradându-se geamurile și ușa terasei. Paramedicii SMURD au acordat primul ajutor proprietarului, care prezenta o plagă tăiată la membrul inferior.
Nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor a produs pagube și  în localitatea Recea, comuna Punghina, unde pompierii s-au luptat cu flăcările care au cuprins circa 20 de hectare de cultură de viță de vie.
Cele 11 incendii izbucnite la vegetaţie uscată au cuprins peste 50 de hectare de teren și circa 20 de hectare de miriște, pe raza a opt localități:  Dr. Tr. Severin (2), Gârla Mare (2), Vânju Mare (2), Bistrița, Cioroboreni, Gruia, Izimșa și Pătulele.
Ca urmare a instituirii codurilor galben și portocaliu hidro-meteorologice, la nivelul județului Mehedinți, nu s-au înregistrat efecte negative majore, pompierii mehedințeni intervenind, în cursul zilei de duminică, pentru evacuarea apei din șase gospodării, cinci din municipiul Severin: zona Schela, Calea Timișoarei  și strada Daliei, precum și dintr-o gospodărie din localitatea Ciochiuța, în orașul Strehaia.

Politica