marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unstoppable! Oltenii prind viteză în lupta pentru titlu!

Sărbătoare în Bănie: Bergodi ajunge la 6 victorii din 6 posibile. Alb-albaștrii se desprind la 4 puncte de CFR Cluj.

FC Botoșani – CSU Craiova 0-2
A marcat: Cicâldău 73 (pen), Gustavo 90+4 (pen)
Stadion: Municipal, spectatori: 0
Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Papa, Carlone (74 Babunski) – Ashkovski, Florescu (74 Cîmpanu), Ofosu (69 Keyta) –  Duganndzic. Antrenor: Marius Croitoru.
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Cosic, Acka, Bancu – Cicâldău, Mateiu (87 Ivanov), Nistor (87 Gustavo) – Bărbuț (67 Baiaram), Koljic, Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi.
Arbitru: Radu Petrescu.

CSU Craiova a mai făcut un pas uriaș spre titlu: victorie cu 2-0 pe terenul celor de la Botoșani, acolo unde aveau doar un punct obținut din 21 posibile până la meciul de duminică. La fel ca în partida cu FCSB, două penalty-uri au fost decisive în stabilirea destinației punctelor. Primul – scos de Mihăilă și transformat de Cicâldău. Al doilea – opera lui Gustavo, în întregime. Grație succesului, CSU s-a distanțat la 4 puncte în fața CFR, care are însă un meci în minus, derby-ul cu FCSB fiind amânat din cauza Covid 19.
După joc, Cristiano Bergodi a spus: „E bine că am câștigat pentru prima oară pentru Craiova aici la Botoșani. A fost un meci bun, reușit. În prima repriză am fost un pic neliniștiți, cu un joc crispat. A doua repriză am jucat bine, am avut și ocazii mari de a câștiga cu un scor mai amplu. Felicit băieții, e meritul lor. Echipa juca bine și cu Corneliu Papură, înainte de mine, dar am văzut lucruri care nu erau în regulă. Am schimbat pe faza defensivă, apărătorii au greșit mult înainte să vin eu, acum nu riscă nimic. Acesta nu a fost un meci decisiv, probabil vom ajunge la meciul cu CFR, care va fi decisiv pentru titlu. Noi suntem mulțumiți, nu era ușor să câștigăm aici, la Botoșani”.
Cicâldău, încă odată MVP, a completat: „O victorie foarte importantă și foarte grea. E prima dată când câștigăm aici și suntem fericiți. Ne bucurăm în seara asta de victorie, și de mâine ne gândim la următorul meci. Toți jucătorii de la noi sunt responsabili, nu ieșim deloc în oraș. Mai avem două săptămâni, apoi sperăm să plecăm fericiți în vacanță”.
Mateiu a spus: „6 ani am avut viață grea la Botoșani. Ne bucurăm că am spart gheața și am adus victoria când aveam mai mare nevoie. Presiunea suporterilor există, dar e frumoasă. E prima dată când trăiesc un astfel de moment, aș vrea ca an de an să se întâmple așa. Mă gândesc acum doar la Astra, să scoatem cele trei puncte”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasament
1. CSU Craiova 8 7 0 1 16-11 44
2. CFR Cluj 7 4 2 1 11-6 40
3. Astra Giurgiu 8 3 3 2 12-8 33
4. FC Botoșani 1 3 4 6-10 29
5. FCSB 7 1 3 3 12-12 28
6. Gaz Metan Mediaș 8 0 3 5 4-14 25

Politica