Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. S-a intrat cu media 2,09, la un liceu tehnologic

Publicat

pe

Deși liceele bune din Olt continuă să aibă media de admitere peste 8,50, există și licee unde s-a intrat cu medii care lasă mult de dorit. Cea mai mică medie de admitere în Olt a fost 2,09, la un liceu tehnologic.
Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal a înregistrat cea mai mare medie de admitere – 9,45, fiind urmat de Colegiul Naţional „Ion Minulescu” – 9,13. Ambele medii s-au înregistrat pe specializarea mate-info. Următoarele trei specializări sunt de la „Ion Minulescu” Slatina – Ştiinţele Naturii (8,92) şi Filologie (8,84) şi „Radu Greceanu” Slatina – Ştiinţele Naturii – 8,78.
Cea mai mică medie de admitere este a unui elev care a intrat la Liceul Tehnologic Iancu Jianu, specializarea Ştiinţele Naturii, cu media 2,09. O situație similară este și la Liceul Tehnologic Piatra-Olt, unde ultima medie a fost 2,66, la specializarea Mecanică, scrie Adevărul.
În tot judeţul au fost disponibile 2.156 locuri, 700 pentru filiera tehnologică şi 1.456 pentru filiera teoretică. Mai sunt 62 locuri libere, toate la licee tehnologice, însă au rămas şi elevi nerepartizaţi, care vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020).
Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidaţii vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi. În zilele de 22, 23 şi 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Continue Reading