vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Primarul, acuzat de un fost coleg de partid că ar fi pus oameni să-l bată

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a fost acuzat de un fost coleg de partid că ar fi pus oameni să-l bată. În replică, edilul a pus la dispoziţia mass-media o filmare menită să facă lumină în acest caz.

Scandalul a izbucnit în urmă cu trei săptămâni, în mediul online, când pe reţelele de socializare au fost postate mai multe fotografii prezentând un bărbat desfigurat pe masa de operaţie a unui spital.

Conform informaţiilor apărute în mediul virtual, persoana din fotografii era Bogdan Costinescu, de 39 de ani, din Râmnicu Vâlcea, despre care se spunea că a fost victima unei răzbunări pusă la cale de edilul vâlcean, scrie Adevărul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot în online s-a menţionat şi că în acest caz s-a deschis un dosar ce cercetare pentru lovire sau alte violenţe, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Informaţia legată despre acest dosar ne-a fost confirmată oficial, dar surse autorizate afirmă că cele sesizate nu se confirmă.

Miercuri, 1 iulie, primarul Mircia Gutău a prezentat într-o conferinţă de presă o filmare menită să facă lumină în acest caz, susţinând că cel care îl acuză, de fapt, „a căzut în cap de pe un gard”. Între cei doi foşti colegi de partid, actuali oponenţi politici, există o duşmănie veche de ani de zile, cunoscută la nivel local.

Potrivit informaţiilor publicate pe Facebook, incidentul s-a petrecut pe data de 12 iunie, în zona Arenelor Traian, undeva aproape de miezul nopţii. Filmarea furnizată de edil este realizată în aceeaşi zi, în zona menţionată, după orele 22:00.

„Breaking News Râmnicu Vâlcea / 18 iunie / Cazul bărbatului bătut Costinescu Bogdan ajuns la urgenţă ia amploare. În spitalul municipal Rm Vâlcea, secţia de primire urgenţe, medicii şi asistentele vorbesc că Primarul Mircia Gutău este implicat în bătaia primită de Costinescu Bogdan”, se specifică într-una dintre postări, pe care din cauza imaginilor care o însoţesc nu o putem ataşa.

Într-o altă postare, de pe o altă pagină de Facebook se menţionează printre altele: „Din discuţiile purtate cu persoana vătămată a rezultat că, în timp ce se afla în zona Arenelor Traian, aceasta ar fi fost agresată fizic de o persoană necunoscută. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului în vederea efectuării de cercetări… sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Fapte penale… poliţe plătite… reglare de conturi în cel mai pur stil mafiot … oare care să fie miza?”

Primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a decis, abia acum, să-şi spună punctul de vedere cu privire la acuzaţiile care i se aduc. Acesta a declarat că i-a fost întinsă o capcană, fără să precizeze toate detaliile acestui scandal. Gutău a recunoscut că în seara cu pricina a fost sunat de fostul său coleg de partid, care i-a cerut să se întâlnească în vecinătatea Arenelor Traian. S-a dus la întâlnire, dar până la urmă nu cei doi nu s-au văzut, pentru că „Pătrăţel” nu a mai apărut.

Cu ajutorul filmării, edilul susţine că Bogdan Costinescu a sărit gardul la Arenele Traian, pentru a se întâlni cu alţi doi bărbaţi şi, la un moment dat, după cum apare şi în filmare, la sfârşit, a căzut de pe gard, fapt care ar explica, în opinia primarului, adevărul legat de rănile suferite de fostul coleg de partid. Filmarea surprinde mare parte din spusele edilului, chiar şi o căzătură zdravănă la final, dar fiind făcută de departe nu poate demonstra, fără tăgadă, dacă leziunile suferite au fost sau nu urmare a căzăturii. Asta în cazul în care nu mai există şi alte înregistrări care nu au fost făcute publice. De asemenea, nu s-a precizat nici ora la care cei doi ar fi trebuit să se întâlnească. Despre motivul întrevederii nocturne, edilul susţine că Bogdan Costinescu urma să-i furnizeze informaţii interne din „ograda contracandidatului PNL”.

Potrivit Adevărul, se pare că, între Mircia Gutău şi Bogdan Costinescu există un conflict de ani de zile. Costinescu a fost pe vremuri în acelaşi partid cu Gutău, PDL, formaţiune pe listele căreia a candidat şi a ajuns consilier local în 2012. A plecat din partid cu ocazia celebrei ordonanţe guvernamentale din 2014, care permitea traseismul politic şi a devenit consilier independent.

Potrivit informaţiilor apărute pe Facebook indică faptul că Bogdan Costinescu face parte din echipa contracandidatului lui Mircia Gutău la Primăria Râmnicu Vâlcea, din partea PNL. Iar conflictul dintre cei doi pare departe de final.

Politica