miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Nereguli în comercializarea alimentelor congelate. Ce amenzi au primit agenții economici

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au desfășurat noi acţiuni de control la agenţii economici din judeţul Mehedinți, dar şi din ţară. La ultimele controale au verificat modul de comercializare al produselor alimentare sub formă congelată, inclusiv a îngheţatei.
Vânzarea produselor în ambalaje deteriorate, rupte, care nu asigurau etanşeitatea, sau nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor congelate sunt doar câteva dintre neregulile constatate.
Potrivit comunicatului remis miercuri de ANPC, controalele au fost efectuate în una iunie, iar în total au fost controlaţi 675 operatori economici, la 495 (~73,3%) din ei s-au constatat deficienţe.
Mehedințiul a fost printre județele în care s-au găsit produse alimentare congelate expirate, în ambalaje deteriorate, rupte sau care nu asigurau etanşeitatea. De asemenea, anumiți agenți economici nu respectau condiţiile de depozitare a alimentelor congelate și prezentau abateri privind afişarea prețului.
Comisarii ANPC au verificat, în total, o cantitate de aproximativ 64 tone de produse alimentare congelate, din care peste 14,4 tone nu s-au încadrat în prevederile legale privind protecţia consumatorilor. Ca urmare a neregulilor găsite, s-au aplicat 620 de sancţiuni contravenţionale, din care 279 avertismente şi 341 amenzi în valoare de peste 1,7 milioane lei, pentru încălcarea reglementărilor în vigoare privind protecţia consumatorilor.
Totodată, a fost oprită definitiv şi retrasă de la comercializare cantitatea de 1,5 tone de produse alimentare congelate, în valoare de peste 26.000 lei, reprezentând produse improprii consumului uman şi a fost oprită temporar de la comercializare o cantitate de aproape 7,5 tone de produse alimentare congelate, în valoare de peste 80.000 lei, până la remedierea neconformităţilor constatate.

Politica