vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Severinenii vor beneficia de consultanță juridică gratuită

Severinenii vor avea acces gratuit la servicii de consultanță juridică. Proiectul a fost finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.
Serviciile de consultanță juridică vor fi gratuite pe o perioadă de cel puțin 2 ani.
Primarul Drobetei Turnu Severin, Marius Screciu, susține că lipsa unui ajutor juridic specializat era una dintre cele mai mari probleme ridicate de severineni fără posibilități financiare.
„După sute de ore de audiențe, am constatat că una dintre cele mai mari probleme ridicate de severineni o reprezintă lipsa unui ajutor juridic specializat, pe diverse probleme pe care aceștia le întâmpină.
Persoane fără posibilități materiale, aflate în dificultate, îmi solicitau ajutorul, neavând posibilitarea să își angajeze un avocat și, nu de puține ori, pierdeau cu dreptatea în mână”, a transmis primarul.
De acum, cetățenii din Turnu Severin care au nevoie de sfaturi juridice se pot adresa Centrului de consiliere juridică operațională, înființat pe strada Avram Iancu nr. 9, bl. C1, sc. 1, din municipiu. Consultațiile se vor desfășura pe bază de programare, la telefon: 0732.979.900.
Serviciile de consultanță sunt oferite prin intermediul unui proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în valoare de 2.182.884 lei, din care cota de co-finanțare din bugetul local este de 2%.

Politica