joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Moțiunea simplă împotriva lui Tătaru a fost adoptată

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, numită „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”.

Moțiunea simplă a fost aprobată cu 164 voturi „pentru”, 85 „împotrivă” și 48 abțineri, în timp ce doi deputați nu au votat. De precizat este că, potrivit legislaţiei, adoptarea moţiunii nu duce automat la demiterea ministrului, scrie Hotnews.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus marţi, la Parlament, la dezbaterea moţiunii simple „Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre”, că „nu ar fi drept” faţă de populaţie şi de corpul medical să plece în acest moment şi că și-ar fi dorit ca cineva să îi ceară demisia în perioada martie-aprilie, când „se căuta cineva pentru carnea de tun să meargă prin focare”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

PSD susţine că Nelu Tătaru „minte personalul medical care nu a avut materialele de protecţie, minte personalul medical care aşteaptă stimulentele, minte personalul medical legat de plata orelor suplimentare şi a sporurilor”.

„Minte populaţia României! Minte populaţia Bucureştiului! Minte că se testează populaţia. Guvernul LuCoVid și Ministerul Sănătății blochează testarea prin sondaj demarată de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, care ar fi arătat care este realitatea despre această pandemie”, se mai arată în textul moţiunii.

Social-democraţii fac referire şi la faptul că pacienţii cu boli cronice nu au acces în spitale.

De asemenea, PSD acuză ministrul Sănătăţii că, în plină pandemie, a modificat statutul CNAS ”pentru a schimba oameni”, dar şi că a numit manageri de spital ”administratori de firme de pompe funebre şi chelneri care au „școala vieţii”, numai buni de a asigura “tunurile” PNL.

Politica