sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Astăzi și mâine se joacă semifinalele Cupei României

Miercuri și joi vor avea loc partidele din prima manșă a semifinalelor ce se vor disputa în sistem tur-retur. Manșa secundă este programată peste două săptămâni. În cursa pentru câștigarea trofeului au rămas o echipă de play-off și trei formații din play-out.
Astăzi se joacă turul dintre Sepsi și Iași. Formația din Sfântu Gheorghe și-a depășit deja cea mai bună performanță în competiție, sfert de finală în sezonul trecut. În 2019 a fost eliminată de campioana CFR Cluj, anul acesta țintește finala! Până acum le-a scos din Cupă pe: Ripensia Timișoara (4-1), Astra (4-2), Petrolul (1-0). De partea cealaltă, Poli Iași este din nou în semifinalele Cupei României, pentru a cincea oară în istorie, după 35 de ani! În cazul în care se va impune, va juca pentru prima dată în finală! În „sferturi”, moldovenii le-au năruit visul celor de la CSU Craiova de a evolua cu trofeul pe masă chiar pe stadionul „Ion Oblemenco”.
Mâine are loc duelul dintre Dinamo și FCSB: „După 4 ani, Dinamo are din nou șansa de a disputa o finală de Cupa României. În 2016, în semifinale, tot FCSB i-a fost adversară. Chiar dacă niciuna dintre echipe nu a câștigat în cele două manșe, „câinii” au mers mai departe datorită golurilor marcate în deplasare. Prezența în finală, pe Arena Națională, nu a fost de succes, roș-albii fiind învinși de CFR Cluj la loviturile de departajare. Ultimul triumf în Cupă pentru Dinamo datează din 2012, atunci când s-a impus în fața Rapidului, scor 1-0”, este analiza realizată de frf.ro.
În ediția 2019-2020 le-a eliminat pe: UTA Arad (3-1), Foresta Suceava (4-0), Academica Clinceni (1-0).
De partea cealaltă, FCSB are șansa revanșei în fața dinamoviștilor după ce aceștia i-au întrerupt parcursul din sezonul 2015-2016. Elevii lui Vintilă au trecut până acum de: Metaloglobus (2-0), Universitatea Cluj (1-0), Hermannstadt (2-1).

Politica