sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

7 liceeni din Vâlcea, eliminați de la examenul de Bacalaureat

7 liceeni din Vâlcea, eliminați din examenul de Bacalaureat

Absolvenții de liceu din toată țara au susținut, luni, proba scrisă la Limba și Literatura Română. 

În județul Vâlcea, 7 elevi au fost eliminați încă din startul Bacalaureatului. Aceștia au fost surprinşi copiind sau încercând să copieze. Tinerii vor fi aspru sancţionaţi şi două sesiuni  nu vor mai putea să se înscrie la examen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se pare că absolvenții au fost prinşi având asupra lor telefoane mobile şi pixuri spion: „La Vâlcea s-au înscris la examenul de bacalaureat din acest an 2.872 de candidaţi, dintre care, la prima probă, cea de limba şi literatura română de luni, 22 iunie, nu s-au prezentat 86. Deci au fost prezenţi în centrele de probă 2.786 de candidaţi. Elementul mai deosebit de această dată este faptul că sunt şapte eliminaţi. Este vorba despre fraudă şi tentativă de fraudă. Din câte cunosc, pentru că nu fac parte din Comisia de Bacalaureat, au fost prinşi având asupra lor telefoane mobile şi pixuri spion”, a declarat pentru adevarul.ro Mirela Toma, inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Vâlcea, şefa Biroului Comunicare.

Din câte se pare, elevii fac parte din diferite promoții. Trei dintre cei eliminați din Bacalaureat sunt de la Liceul Teoretic Măciuca, câte unul de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” – toate din Râmnicu Vâlcea, dar și un tânăr de la Berbeşti – Liceul „Preda Buzescu”.

„Nu ştiu să vă spun cu exactitate dacă cei şapte sunt din promoţia de anul acesta, sau din seriile trecute, deşi am înţeles că sunt şi din seriile anterioare printre ei. Vă pot spune cu certitudine, însă, din ce centre au fost eliminaţi: trei de la Liceul Teoretic Măciuca, câte unul de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu”, Liceul Tehnologic „Ferdinand I” şi Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” – toate din Râmnicu Vâlcea şi încă unul de la Berbeşti – Liceul „Preda Buzescu”. Majoritatea, din câte am înţeles, aveau asupra lor pixuri spion”, a adăugat şefa Biroului Comunicare, potrivit sursei citate.Regulile sunt clare pentru cei ce susțin probele de Bacalaureat: absolvenţilor de liceu le este interzis să intre în sala de examen cu vreun bagaj asupra lor. N-au voie nici cu mâncare, nici cu vreo geantă, carte, caiet, telefoane, sau alte mijloace de informare. Toate obiectele, cu excepţia celor de scris, trebuie lăsate în sala de depozitare. Candidaţii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să permită copiatul, să schimbe informaţii, foi din lucrare, între ei, ciorne, notiţe sau alte materiale.

Politica