vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Campanie de prevenire a traficului de persoane în Turnu Severin

Polițiștii au desfășurat activităţi ce au ca scop  prevenirea traficului de persoane în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi  în gara municipiului Drobeta Turnu Severin.

Reprezentanții IPJ Mehedinți atrag atenția asupra faptului că traficul de persoane constituie o violare a drepturilor omului și o atingere adusă demnității și integrității ființei umane. Traficul de persoane poate fi înţeles ca fiind o formă modernă de sclavie, ce apare în momentul în care o persoană  îşi exercită controlul total asupra alteia, folosindu-se de ameninţări, violenţe sau alte forme de constrângere, o exploatează economic, remunerând-o insuficient sau deloc pentru munca ori serviciile oferite.
Polițiștii  Compartimentului  de Analiză și Prevenire a Criminalității în colaborare cu poliţiştii  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul  Regional Craiova, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră  Mehedinţi, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova,  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi şi Poliţiei  Transporturi Mehedinți au desfășurat activităţi preventive privind prevenirea traficului de persoane. Activităţile s-au desfăşurat în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi în gara municipiului Drobeta Turnu Severin.
„Scopul acțiunilor a constat în creşterea nivelului de conştientizare a populaţiei generale privind fenomenul traficului de persoane. Activităţile au  vizat informarea și conştientizarea persoanelor din comunitate cu privire la factorii de risc care pot duce la racolarea victimelor traficului de persoane, pericolul acceptării unui loc de muncă fără să fie bine informaţi cu privire la acel loc de muncă, sfaturi cu privire la ieşirea din situaţia de trafic, eliminarea atitudinilor de subestimare a fenomenului”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.
Pe parcursul acțiunilor au fost distribuite materiale informative din cadrul campaniei naționale ,,Cunoaşte-ţi drepturile!”, ,,Respectă-ţi obligaţiile!” şi au fost afişate postere specifice campaniei, beneficiarii  fiind persoane din comunitate.

Politica