vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Măsuri pentru combaterea ambroziei. Proprietarii de terenuri sunt obligați să le respecte

Comisia Mixtă de Control a respectării obligațiilor de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia s-a întrunit, marți, în cadrul unei ședințe la care a participat și viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan. În urma ședinței, au fost adoptate măsuri concrete pentru combaterea ambroziei la nivelul județului Mehedinți.
Astfel, conform legii, proprietarii sau deținătorii de terenuri au obligația de a lua măsuri de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei și de eliminare a acesteia de pe terenurile intravilane și extravilane. Cei ce nu respectă aceste măsuri riscă să primească sancțiuni din partea autorităților.
„Cred cu tărie că proprietarii de terenuri trebuie să respecte prima dată de bună voie recomandările de a-și curăța terenurile de ambrozie, fiind importantă în primă fază prevenția și doar apoi, la nevoie, aplicarea de sancțiuni.
Am solicitat însă toleranță zero cu privire la nerespectarea dispozițiilor legale de către instituțiile publice care au teren în administrare, mergându-se inclusiv până la amenzi contravenționale pentru acele instituții publice care nu se preocupă de ținerea sub control a răspândirii ambroziei”, a transmis viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

Politica