Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt: Patiserie din Slatina amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor instituite în starea de alertă

Publicat

pe

O patiserie cu două puncte de lucru din municipiul Slatina a fost amendată cu 30.000 de lei, duminică, pentru nerespectarea normelor privind sănătatea publică, după ce reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au constatat că personalul nu purta echipament de protecţie, nu a fost efectuat instructaj privind prevenirea răspândirii COVID-19, iar curăţenia şi dezinfecţia nu au fost efectuate corespunzător.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu, agentul economic respectiv a fost amendat şi pentru că vindea produse de patiserie fără să elibereze bonuri fiscale.

Controlul a fost efectuat duminică de către poliţiştii de investigare a criminalităţii economice împreună cu reprezentanţi ai DSP Olt, scrie Agerpres.

Cea mai mare amendă a fost aplicată agentului economic în cauză pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

„În fapt, personalul nu purta echipament de protecţie, nu a fost efectuat instructajul privind măsurile impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului COVID-19, iar operaţiunile de curăţenie şi dezinfecţie nu au fost efectuate corespunzător. Pentru încălcarea prevederilor Hotărârii nr. 857 din 2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, agentul economic a fost sancţionat cu amendă în valoarea de 30.000 de lei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Continue Reading