vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Contractul de finanțare pentru INFOTRAFIC Târgu Jiu, semnat la Craiova

Autoritățile locale din Târgu Jiu, reprezentate chiar de primarul orașului, au fost prezente la Craiova pentru a semna contractul de finanțare pentru INFOTRAFIC, un proiect ce va fi implementat din bani  europeni.
„Încă 8 milioane de euro vin la Târgu Jiu din fonduri europene. Am semnat, la Craiova, contractul de finanțare pentru INFOTRAFIC, un proiect cu finanțare europeană care nu numai că va moderniza traficul în Târgu Jiu, dar va aduce schimbări majore în întreg municipiul”, a spus primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu.
Proiectul INFOTRAFIC prevede un centru de comandă și control dotat cu o platformă de comunicații de mare viteză, de ultimă generație, sisteme de prioritizare a transportului public, de informare a călătorilor care va funcționa atât la nivelul vehiculelor și stațiilor, cât și în mediul online prin aplicația mobilă pentru informarea călătorilor, de monitorizare video pentru creșterea siguranței și un sistem de e-Tiketing care va permite achiziționarea biletelor online, dar și asigurarea altor metode de plată rapide.
Totodată, proiectul finanțat din bani europeni cuprinde reamenajarea a 38 de intersecții, 47 de stații de călători echipate cu panouri de informare a călătorilor privind timpul de așteptare și liniile disponibile în stația respectivă, dar și camere video de supraveghere cu rol de creștere a siguranței călătorilor și echipamentelor din stație, 35 de mijloace de transport în comun înrolate în sistemul de e-Tiketing, 5 mijloace de transport echipate cu sistem e-Tiketing.
„Este un proiect extrem de important pentru Târgu Jiu, mai ales că este interconectat cu alte două proiecte de care va beneficia orașul. Este vorba, în primul rând, despre modernizarea iluminatului public, care prevede, printre altele, asigurarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar INFOTRAFIC. Va fi permisă monitorizarea tuturor zonelor de risc, de la parcuri, zone periferice și până la unități de învățământ”, a mai spus Marcel Romanescu.
Potrivit spuselor edilului, dispeceratul va cuprinde unități mixte formate din reprezentanți ai Poliției Locale, Poliției Rutiere și primăriei, pregătite să intervină foarte rapid pentru rezolvarea problemelor.

Politica