joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ştrandul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, deschis timp de trei zile

Imediat după ce autoritățile au anunțat că România intră în stare de alertă, Ştrandul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea și-a deschis porțile pentru cetățenii orașului. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Râmnicu Vâlcea susține faptul că ştrandul a fost deschis începând cu data de 16 mai, pentru că normele legale nu făceau referire în mod distinct la funcţionarea ştrandurilor. Potrivit libertatea.ro, cât timp locația a fost deschisă zeci de persoane i-au călcat pragul. După 3 zile de funcționare în Starea de Alertă, ștrandul a fost închis.
„Ştrandul este închis. El a fost deschis în contextul în care, de vineri, a guvernat acea hotărâre 24 din 15 mai a CNSU, care nu impunea astfel de restricţii. În consecinţa HG dată luni, care spune că nu se permite funcţionarea plajelor şi ştrandurilor, ştrandul a fost închis. În weekend au fost vreo 40 (de persoane la ştrand – n.r). Noi l-am deschis în condiţiile în care la acel moment nu exista nici o restricţie, nu era nici una distinctă, iar în momentul în care a apărut una distinctă (prevedere legală – n.r.) l-am închis”, a explicat, Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al primăriei, pentru Agerpres.
Ministrul Afacerilor Interne a reacționat, după ce cazul Ștrandului Ostroveni a ajuns și la urechile lui: „Aşa cum ştiţi, piscinele nu sunt deschise şi este ilegal să deschizi piscine, ştranduri sau alte locuri de agrement care pot fi un pericol de infectare. Dacă la Râmnicu Vâlcea există o asemenea situaţie, ea va fi sancţionată conform legii şi vă mulţumesc pentru că ne-aţi sesizat”, a spus ministrul Vela.

Politica