marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Autoritățile județene fac în continuare apel la populație să respecte regulile impuse de starea de urgență

Reprezentanții Prefecturii Gorj fac în continuare apel la populație să respecte regulile impuse de starea de urgență, avertizând că, deși au trecut sărbătorile, nu se poate vorbi de o relaxare a măsurilor.

„Cetățenii trebuie să evite deplasările în spațiul public, iar dacă acest lucru este imposibil, se recomandă purtarea măștii în permanență”, se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Gorj.

Marți, polițiștii au aplicat 79 de sancțiuni, în valoare totală de 82.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulație, scrie gorjonline.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale derulează în continuare acțiuni în vederea combaterii răspândirii Covid-19. Astfel, polițiști gorjeni alături de jandarmi, militari și polițiști locali, acționează în sistem integrat, fiind prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare. În ultimele 24 de ore au fost executate 19 misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină în cazul a 707 persoane și au fost supuse controalelor nouă societăți comerciale, cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 79 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 82.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulație. De asemenea, polițiștii locali au aplicat trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea Ordonanței Militare Nr.3/2020, în valoare totală de 5.000 de lei”, se mai precizează în comunicatul Instituţiei Prefectului Gorj.

Și jandarmii au dat amenzi în valoare totală de 2.000 lei, unor persoane care nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Politica