vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii sunt obligaţi să participe la cursurile desfăşurate online de către profesori

Elevii care au acces la internet şi calculator au obligativitatea de a participa la cursurile online desfăşurate de profesori, iar ei pot fi notaţi pentru această activitate, nota putând fi trecută în catalog, la revenirea la cursuri, cu acordul părinţilor sau elevilor, a declarat Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie la Digi24.

„Pentru că s-a încheiat perioada de vacanţă revenim, nu la cursurile organizate în spaţiul unităţii de învăţământ, ci la cursurile organizate online. Am aprobat astăzi un ordin de ministru. Este o măsură prin care am stabilit clar care sunt responsabilităţile la nivel de minister, de inspectorat şcolar, unitate de învăţământ, cadru didactic, elev. Elevul care are acces şi are posibilitatea de a participa la lecţiile online are obligativitatea de a participa la cursurile desfăşurate de către profesor” .

De asemenea, e a adăugat că este responsabilitatea tuturor de a continua educaţia, menţionând că Ministerul Educaţiei a oferit, prin această instrucţiune, posibilitatea ca unităţile de învăţământ să poată da în custodie un calculator din şcoală unui elev care nu are acces la o tabletă sau laptop.

Anisie a mai spus că specialiştii recomandă ca o lecţie online să dureze 40 – 50 de minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Educaţiei a menţionat că, în funcţie de prestaţiile la lecţiile online, elevii vor primi note la revenirea la şcoală.

„Da. Şi până acum unii colegi profesori au realizat predare, au mers mai departe cu materia, ceea ce nu este rău. (…) Elevii pot fi notaţi în momentul în care revin la cursuri pe baza a ceea ce au realizat în această perioadă. Nota poate fi trecută în catalog cu acordul elevului sau părintelui, dacă vorbim despre minori”, a adăugat Anisie.

Politica