sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primul aparat de testare rapidă pentru COVID-19 a ajuns la Spitalul Județean Mehedinți

Primul aparat Real Time PCR pentru depistarea infecțiilor cu coronavirus a ajuns la Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin și este funcțional de astăzi, 10 aprilie.

Aparatul de testare rapidă a suspecților de coronavirus din Mehedinți este unul dintre cele 10 aparate de acest fel achiziționate de Crucea Roșie, cu ajutorul donațiilor primite din partea companiilor din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Companii aflate în subordinea Ministerului Economiei, precum Petrom, Hidroelectrica și Electrica, au donat sume substanțiale pentru achiziționarea aparatelor de testare, în urma apelulul făcut de ministrul Economiei, mehedințeanul Virgil Popescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, a ținut să-i mulțumească ministrului Virgil Popescu pentru sprijin.

„Marile companii din cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri au dat dovadă de solidaritate în aceste zile cumplite prin care trecem și au făcut sponsorizări importante pentru spitalul nostru județean.
Vreau să-i mulțumesc domnului ministru Virgil Popescu căruia i se datorează acest sprijin esențial, am făcut apel la ajutorul domniei sale știind cu toții situația în care se află această unitate medicală. Hidroelectrica a ajutat cu 1.500.000 de lei, Electrica a oferit 30.000 de euro și iată acum alte companii din cadrul Ministerului Economiei au sponsorizat Crucea Roșie care a achiziționat 10 aparate Real Time PCR, unul din acestea fiind adus la Spitalul din Turnu Severin.
Mă bucur mult pentru faptul că acum cadrele medicale au posibilitatea să se testeze și astfel să-și desfășoare activitatea liniștite în lupta contracronometru cu acest virus periculos”, spune prefectul Cristinel Pavel.

Prefectul Cristinel Pavel susține că până la sfârșitul acestei luni un alt aparat Real Time PCR, pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus, va ajunge la spitalul din Turnu Severin, tot cu sprijinul ministrului Virgil Popescu, printr-o donație a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

Politica