joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Popescu: „Nu se poate păstra distanța socială la stadion!”

Oficialul CSU e de părere că teama de infestare va prima în fața fanatismului suporterilor și după încheierea pandemiei.

Sunt două curente de opinii la final de coronavirus: că lumea va da buluc în locurile care i-au fost interzise de pandemie ori că va fi precaută la început. Marcel Popescu, conducător al CSU Craiova, tinde să o îmbrățișeze pe cea de-a doua: „Să zicem că se va permite accesul spectatorilor. Societatea este atât de marcată de ce se întâmplă încât nu va veni lumea la stadion. Nu se poate păstra distanţa socială la stadion. Într-o prognoză optimistă, începerea pregătirii este pentru luna mai. Fotbalul nu poate începe decât după ridicarea stării de necesitate. Vom găsi modalitatea de a ţine jucătorii la cel puţin 50 % ca pregătire fizică, dacă sunt pietoni, nu-i mai putem aduce pe jucători la o stare de competiţie în mai puţin de 2 luni. Universitatea Craiova beneficiază de cantonamentul de la Lunca Jiului, care are hotel, zonă de izolare”, a spus oficialul oltenilor într-o intervenție la Oltenia TV.
Conducătorul formației oltene apreciază că această criză va afecta echipele susținute de primării: „Multă lume va apela la acei bani de la stat, dar statul nu poate ajuta fotbalul mai mult decât societatea, aşa că unele cluburi, care au bugetul asigurat de primării, vor avea de suferit. Spre exemplu, la Voluntari. Multe lucruri se vor schimba la nivel economic. Dacă va dispărea şi acel fair-play financiar, unele cluburi îşi vor permite totul, iar altele, nimic”. Am tinde să-i dăm dreptate dacă pe vreme de pandemie nu s-ar da 900.000 de euro la un schit din muntele Athos, ori s-ar investii bani în aspersoare ori alte instalații ce nu au de-a face cu sistemul medical. În România însă, prioritățile par rupte parcă din alt film.

Politica