vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gică Popescu putea deveni o legendă la Real Madrid: „Pe atunci nu știam ce înseamnă!”

Gică Popescu s-a născut pe 9 octombrie 1967 şi a început fotbalul la echipa oraşului natal, Dunărea Calafat. A debutat pe prima scenă la Universitatea Craiova, pe 9 iunie 1985, în meciul de campionat cu FC Braşov, scor 1-0. Avea să devină o legendă a fotbalului românesc și a Barcelonei. Totuși, Baciul a refuzat o ofertă de la Real Madrid.
„Am avut pe masă un contract cu Real Madrid, dar nu știam pe atunci ce înseamnă Realul. Nu aveam informații pentru că eram dintr-o țară comunistă, habar nu aveam că este un club atât de mare! Nu-i văzusem jucând, știam doar că este Toshack antrenor. Am vorbit cu președintele de atunci, Ramon Mendoza, dar după două zile l-am refuzat!”, a dezvăluit Gică Popescu pentru site-ul The Athletic.
Oferta celor de la Real Madrid a venit în 1990 – președintele grupării blanco, Ramon Mendoza venise la un meci de la Mondialul din Italia pentru a-l urmări pe Gică Hagi, cel care va ajunge pe Santiago Bernabeu, dar a fost impresionat și de Gică Popescu, pe atunci la Universitatea Craiova. 
„Nu regret decizia de atunci, am avut o carieră fantastică, dar cine știe… Poate a fost mai bine că nu m-am dus atunci, era o pălărie prea mare pentru mine, nu eram pregătit pentru un asemenea salt. De aceea, în 1995 când am venit la Barcelona, eram pregătit”, a mai spus Gică Popescu.
În 1997 s-a transferat la Galatasaray Istanbul. Popescu a jucat 109 meciuri şi a înscris 5 goluri pentru formaţia turcă. La Galatasaray, Popescu a cucerit nu mai puţin de 7 trofee, atât pe plan intern, cât şi pe plan internaţional.

Pe final de carieră, în 2001, s-a transferat la Lecce. Apoi, în vara anului 2002 a revenit în ţară, dar la Dinamo. Popescu şi-a reziliat contractul cu roş-albii în noiembrie 2002, semnând în ianuarie 2003 un contract cu Hannover 96. A jucat în Germania până la finalul anului 2003, când s-a retras din activitate.Cătălin ANGHEL
Foto: eusunt12.ro

Politica