Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Wuhan, focarul pandemiei COVID-19 iese din izolare

Publicat

pe

Focarul pandemiei COVID-19, oraşul chinez Wuhan, a început să revină treptat la normal în noaptea de marţi spre miercuri (16:00 GMT marţi), odată cu ridicarea restricţiilor de circulaţie impuse pe 23 ianuarie, ca parte a celor aproape 11 săptămâni de carantină, transmite Agerpres citând agențiile de presă internaționale.

Astfel, sute de oameni care au fost blocaţi în oraş s-au îndreptat imediat spre gări.

De asemenea, sute de vehicule treceau la punctele de plată a taxei la ieşirea din oraş, unde până de curând erau instalate puncte de control ale poliţiei, conform imaginilor difuzate în direct la televiziunea de stat.

Tot astăzi sunt reluate şi zborurile, cu excepţia celor internaţionale şi a celor directe cu Beijing, pe lângă circulaţia trenurilor, a autocarelor pe distanţe lungi, a taxiurilor şi a mijloacelor de transport în comun.

Însă, în pofida optimismului cu privire la ridicarea restricţiilor, presa chineză avertizează că oraşul este încă „departe de a reveni la viaţa normală”.

Se menţin, deocamdată, restricţii de intrare în complexele rezidenţiale, unde continuă să fie efectuate controale de temperatură, precum şi cerinţa utilizării măştilor.

În centrele comerciale, supermarketurile sau parcurile care îşi redeschid porţile, afluxul de vizitatori va continua să fie limitat. Nu este permisă încă redeschiderea şcolilor din provincia Hubei.

Mai mult, autorităţile municipale au solicitat rezidenţilor să nu părăsească oraşul sau provincia Hubei dacă nu este necesar.

În fapt, dacă o persoană care doreşte să părăsească oraşul nu obţine un cod QR care să ateste starea de sănătate şi absenţa contactului cu persoanele infectate, nu poate face acest lucru.

Continue Reading