joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă achiziționează prima secţie de terapie intensivă mobilă

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă prin Fundaţia pentru SMURD achiziţionează prima secţie de terapie intensivă mobilă din România, în valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacienţii în stare critică, urmare a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Această secţie mobilă de terapie intensivă pe structura unui TIR poate fi deplasată rapid oriunde în ţară, crescând capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi îngrijire pacienţilor la cele mai înalte standarde, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a DSU.

Secţia va fi amplasată în curtea unui spital supraaglomerat de primă linie, putând fi racordată atât la reţeaua electrică, cât şi la cea de oxigen a spitalului şi va putea prelua un număr de 12 pacienţi cu indicaţie de îngrijire în terapie intensivă, informează Agerpres.

Unitate mobilă va fi inclusă în dotarea României de răspuns la dezastre şi va putea fi folosită în orice situaţie de catastrofă care generează victime multiple, cum ar fi în cazul unui cutremur, precizează DSU.

După încheierea acestei crize, unitatea de terapie intensivă mobilă va putea funcţiona inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenţi în ATI şi medicină urgenţă.

Achiziţia s-a făcut cu sprijinul Lidl România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica