duminică, iunie 23, 2024

Ultima ora

Sport

Coronavirus în România: Măștile devin obligatorii în două județe

Cetăţenii din judeţul Vaslui vor avea obligativitatea să iasă din case doar dacă vor avea nasul şi gura acoperite cu măşti de protecţie sau alte materiale textile, au decis membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, Mircea Gologan, măsura va intra în vigoare începând cu data de 6 aprilie.

„Am decis obligativitatea utilizării de măşti sau alte mijloace de protecţie, fulare, eşarfe, pentru acoperirea zonei feţei în locurile publice şi în spaţiile comerciale. Nasul şi gura trebuie să fie acoperite, astfel încât dacă persoanele tuşesc sau strănută să nu îi afecteze pe ceilalţi”, a declarat duminică, pentru Agerpres, prefectul Mircea Gologan.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai mult, administratorii de magazine, şantiere sau alte spaţii în care populaţia are acces, dar şi cei care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile publice pot fi sancţionaţi dacă permit accesul cetăţenilor care nu sunt protejaţi.

Și în Galați se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice de către toţii cetăţenii.

Decizia intră în vigoare începând de luni şi se aplică în spaţii publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă precizează că nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

Potrivit prefectului, infectarea în Galați a fost provocată de două grupuri de turiști care au venit din Turcia și au fost confirmați pozitiv la noul virus.

La data când aceștia au sosit din Turcia, țara respectivă nu se afla pe lista zonelor galbene, a subliniat prefectul.

Vineri, în Galați erau înregistrate 90 de cazuri de infectare și două decese. Cinci pacienți au fost vindecați.

Politica