Șoferii din Slatina, amendați pentru că au ieșit să-și spele mașinile

Date:

Polițiștii au amendat mai mulţi slătineni care au ieșit să-și spele autoturismul la spălătorii „self-service” din municipiu, deoarece părăsirea domiciliului cu acest scop încălcă prevederile Ordonanţei militare nr. 3.

Potrivit Realitatea de Olt, șoferii au fost acuzați de faptul că au ieşit pentru un motiv care nu se regăseşte printre cele enumerate în declaraţia pe proprie răspundere, care se întocmeşte conform Ordonanţei.

„În situația în care deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei se face în alte condiții decât cele prevăzute de actul normativ, fără a reprezenta o urgență, persoanele riscă să fie sancționate contravențional. Oamenii trebuie să înţeleagă că orice deplasare cu alt scop decât cele prevăzute în ordonanţă este pasibilă de sancțiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Câțiva şoferi amendaţi pentru că şi-au spălat autoturismele au povestit pe Facebook ce li s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt a menționat că, până acum, nicio spălătorie de acest gen din Slatina nu a fost închisă de oamenii legii.
„În ceea ce privește cazurile particulare de deplasare, acestea se fac pe propria răspundere. Prezentele ordonante militare au scopul de a preveni răspândirea virusului în rândul populației, astfel, toate deplasarile trebuie să se facă numai în circumstanțele prevăzute. Menționăm că polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina nu au închis nicio unitate de acest gen”, a mai spus reprezentantul IPJ Olt.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...