joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șoferii din Slatina, amendați pentru că au ieșit să-și spele mașinile

Polițiștii au amendat mai mulţi slătineni care au ieșit să-și spele autoturismul la spălătorii „self-service” din municipiu, deoarece părăsirea domiciliului cu acest scop încălcă prevederile Ordonanţei militare nr. 3.

Potrivit Realitatea de Olt, șoferii au fost acuzați de faptul că au ieşit pentru un motiv care nu se regăseşte printre cele enumerate în declaraţia pe proprie răspundere, care se întocmeşte conform Ordonanţei.

„În situația în care deplasarea în afara locuinței sau gospodăriei se face în alte condiții decât cele prevăzute de actul normativ, fără a reprezenta o urgență, persoanele riscă să fie sancționate contravențional. Oamenii trebuie să înţeleagă că orice deplasare cu alt scop decât cele prevăzute în ordonanţă este pasibilă de sancțiune”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Câțiva şoferi amendaţi pentru că şi-au spălat autoturismele au povestit pe Facebook ce li s-a întâmplat.

Purtătorul de cuvânt a menționat că, până acum, nicio spălătorie de acest gen din Slatina nu a fost închisă de oamenii legii.
„În ceea ce privește cazurile particulare de deplasare, acestea se fac pe propria răspundere. Prezentele ordonante militare au scopul de a preveni răspândirea virusului în rândul populației, astfel, toate deplasarile trebuie să se facă numai în circumstanțele prevăzute. Menționăm că polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina nu au închis nicio unitate de acest gen”, a mai spus reprezentantul IPJ Olt.

Politica