marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Primarul din Drăgănești-Olt a fost condamnat definitiv pentru corupție

Primarul orașului Drăgănești-Olt a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru corupţie. Sentinţa definitivă a fost pronunţată joi, 26 martie, de Curtea de Apel Craiova, scrie Adevărul.

Pantelie Rotaru, primar social-democrat, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare, totodată dispunându-se confiscarea sumei de 12.590,51 lei, sumă pe care primarul a decontat-o din banii instituţiei, către un service auto. În acte ar fi fost reparată maşina primăriei, însă în realitate, reparaţiile au fost aduse autoturismului achiziţionat pe firma soţiei.

„Respinge ca tardiv apelul declarat de inculpatul Motroc Cristian. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii Rotaru Pantelie şi Ştefănescu Jianu Dumitru. Admite apelul parchetului. Desfiinţează sentinţa penală în parte. În baza art. 112 alin. 1 lit. e şi alin. 5 Cp. Confiscă de la inc. Rotaru Pantelie suma de 12590,51 lei pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale. Obligă inculpaţii la plata sumei de câte 100 lei fiecare cheltuieli judiciare statului. Cheltuielile judiciare în cuantum de câte 230 lei reprezentând onorarii parţiale avocaţi oficiu pentru inculpatul Ştefănescu Jianu Dumitru, Motroc Cristian şi în cuantum de 868 lei reprezentând onorariu avocat oficiu pentru inc. Rotaru Pantelie, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică“, se arată în hotărârea instanței doljene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anul trecut, în mai, Judecătoria Caracal îl condamnase pe primar la o pedeapsă rezultantă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu o perioadă de încercare de 3 ani, interzicându-i şi o serie de drepturi.

A reparat mașina soției din banii primăriei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt l-au acuzat pe primar că a dat „bun de plată“, în 2015, pe o factură emisă pentru reparaţiile aduse autoturismului înregistrat pe firma soţiei.

„(…) a aplicat pe o factură fiscală emisă la 22.07.2015 de către o societate comercială, ştampila având inscripţia „bun de plată”, pe care ulterior a semnat-o, consecinţa fiind efectuarea plăţii sumei de 12.590,51 lei, din bugetul local al oraşului şi reprezentând contravaloarea unor lucrări de reparaţii aduse unui autoturism folosit de către inculpat şi care aparţinea societăţii comerciale la care acţionar este soţia acestuia.
De notat este faptul că în cuprinsul respectivei facturi s-a inserat că reparaţiile au fost aduse unui alt autoturism, care aparţine Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt. Prin această activitate infracţională, s-a produs o pagubă în patrimoniul Primăriei Oraşului Drăgăneşti Olt în cuantum de 12 590,51 lei, precum şi un folos necuvenit primarului R.P.“, se menționa în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

Politica