joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Răzvan Burleanu: „Sănătatea este mai importantă decât orice în aceste momente”

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a reacționat după decizia luată de Comitetul Olimpic Internațional și Comitetul de Organizare Tokyo 2020 de a amâna Jocurile Olimpice pentru anul 2021. Conducătorul fotbalului românesc salută măsurile luate și este de părere că în acest fel, sportivii vor avea șanse egale, iar sănătatea va avea prioritate în aceste vremuri grele.
„După amânarea EURO 2020, inițiativă asumată și de către FRF, amânarea Jocurilor Olimpice era doar o chestiune de timp, în contextul în care pandemia COVID-19 continuă să se răspândească. Sănătatea este mai importantă decât orice în aceste momente. În plus, având în vedere măsurile luate de autorități, sportivii nu se pot pregăti în această perioadă. Competiția de la Tokyo trebuie să ofere tuturor sportivilor șanse egale și era din ce în ce mai greu de crezut că se va putea realiza acest lucru în 2020, cel puțin în această vară, ceea ce înseamnă că integritatea sportivă ar fi avut de suferit. Așadar, este o decizie normală, echilibrată și responsabilă pe care Federația Română de Fotbal o susține, chiar dacă ne este dificil să le spunem jucătorilor, antrenorilor și suporterilor că trebuie să mai aștepte un an pentru o participare istorică pentru fotbalul românesc la Jocurile Olimpice”, a declarat Răzvan Burleanu.
Jocurile Olimpice, ediția Tokyo, vor păstra în denumire anul 2020: „Flacăra olimpică ar putea deveni lumina de la capătul tunelului în care se află lumea în prezent. Prin urmare, s-a convenit ca aceasta să rămână în Japonia, și se vor păstra numele Jocurilor Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020″, se arată în comunicatul emis de Comitetul Olimpic Internațional.
Echipa națională de fotbal a României este calificată la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani. Tricolorii au reușit acest lucru în urma prestației de la EURO Under 21, în vara trecută, când selecționata pregătită de Mirel Rădoi a ajuns în semifinale.
Foto: frf.ro

Politica