vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipele românești își bagă jucătorii în șomaj tehnic!

Oltenii și-au suspendat activitatea din timp, fapt ce ar urma să aibă repercusiuni și asupra contractelor jucătorilor

Fotbalul românesc e lovit din plin de epidemia de coronavirus. Fiecare grupare caută să se salveze de la un plauzibil faliment. „Probabil vom mai avea 3 echipe dacă această criză va continua”, e pesimist Florin Prunea, oficial al lui Dinamo. Mai ales că și banii din drepturi TV nu ar mai apărea în mai, având în vedere că nu s-a mai jucat, iar pentru majoritatea echipelor aceștia constituie principala sursă de subzistență.

Astfel încât cluburile încearcă să ia măsuri pentru tăierea cheltuielilor. Chindia Târgoviște e prima echipă care și-a anunțat angajații că intră în șomaj tehnic, prin email. Din liga secundă, Gloria Buzău și Csikezreda au procedat identic. Astfel încât, jucătorii ar urma să primească 75% din salariul mediu, adică vreo 3.800 lei lunar.
Gigi Becali a venit cu ideea înjumătățirii contractelor, altfel a amenințat că își dizolvă echipa și trimite la nașul Hagi jucătorii valoroși. Măsurile de salvare anunțate de patroni îi nemulțumesc pe impresari.
Ana Maria Prodan a contracarat: „Eu și jucătorii pe care îi reprezint vorbim deja despre această situație. Așteptăm să vedem ce o să fie. Stăm cu ochii pe Guvern. Numai acolo se va decide când se termină starea de forță majoră și când contractele revin la normal. Chiar dacă sunt anumiți patroni care caută să rupă unilateral contractele, nu se poate. Ăsta e punctul meu de vedere. Pot să se folosească de clauza de forță majoră și să achite 75% din salariul mediu pe economie, dar nu pot rezilia contractele”. 
CSU Craiova e primul club din Liga 1 care a anunțat suspendarea activității, însă oficialii olteni nu au precizat ce se întâmplă cu contractele jucătorilor pe perioada coronavirusului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica