vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spania pe urmele Italiei! 400 de decese în ultimele 24 de ore

Numărul deceselor cauzate de coronavirus în Spania a crescut cu 394 în ultimele 24 de ore, ceea ce înseamnă aproape 30%, ridicând bilanțul la 1.720 de persoane decedate de la începutul pandemiei de coronavirus, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii, scrie AFP.

În Spania, numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire a crescut cu 3.646 de sâmbătă şi până duminică, ajungând la 28.572. Un număr de 1.785 de persoane sunt la terapie intensivă, scrie hotnews.ro

De la începutul pandemiei, 2.575 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.
Spania este a doua cea mai afectată ţară din Europa, după Italia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

47 de milioane de spanioli sunt obligați să stea în auto-izolare. Spaniolii vor avea voie să iasă din case doar ca să își cumpere alimente, să-și procure medicamente, să meargă la doctor, să se ducă la muncă sau în caz de urgențe majore.

Atmosfera în Spania este deja una tensionată, după ce școlile s-au închis, iar economia cunoaște un declin în ultimele săptămâni, scrie presa locală.

Sâmbătă și duminică, străzile orașelor spaniole erau pustii. Restaurantele, cafenelele și micile afaceri erau închise. Transportul în comun funcționează, dar la o capacitate redusă cu 50%. Tot mai puține zboruri internaționale aterizează în Spania.

Politica