joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

MAE recomandă cetățenilor români care se află ca turiști în străinătate să revină în țară

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetățenilor români care se află ca turiști în străinătate să depună demersuri pentru scurtarea șederii și revenirea în țară în cel mai scurt timp.

În același timp, MAE recomandă contactarea agențiilor de voiaj și a companiilor aeriene în vederea modificării zborurilor și a identificării unor rute alternative pentru retur, scrie Agerpres.

Totodată, MAE subliniază că orice călătorie în străinătate în contextul actual trebuie evaluată cu responsabilitate și din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit și destinație și recomandă consultarea informațiilor disponibile pe site-ul MAE și pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

MAE subliniază că situația cetățenilor români din străinătate rămâne o prioritate constantă pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate care depun eforturi pentru identificarea unor soluții cu prioritate pentru cazurile excepționale și umanitare și face apel la turiștii români care se află în străinătate de a manifesta responsabilitate și subliniază că identificarea de soluții reprezintă un exercițiu comun, o responsabilitate comună.

De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliu sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

Politica