marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Veneau dintr-o zonă de risc a Italiei, dar nu au fost opriți la vamă

Un autocar plin cu români veniți din Rimini, o zonă de risc a Italiei, a intrat luni dimineața în țară fără a fi oprit. Pasagerii au venit prin Slovenia și Ungaria, iar la vama Borș au mințit când au fost întrebați din ce zonă vin.

Autoritățile au dat în urmărire autocarul care se îndrepta spre Cluj, iar după ce a fost localizat, a fost întors din drum.

Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, a declarat, la România TV, că autocarul în care se aflau 46 de persoane a fost întors și un medic de la DSP i-a oprit pe români în carantină la Oradea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Premierul Ludovic Orban susține că se vor face verificări pentru a afla cum a trecut autocarul prin vamă.
„Vom discuta la Comitetul de urgență și vom vedea cum a reușit să treacă. Dacă au reușit să prindă un moment de neatenție noi avem clar momentul intrării”, a afirmat premierul Ludovic Orban.

Potrivit Digi24, un lucru necunoscut în prezent este în ce măsură vămile au primit până acum regulile discutate la comitetul pentru situații de urgență de duminică seara și dacă angajații știu ce să facă cu acești oameni care vin din zonele de risc.

Până acum, 18 dosare penale au fost deschise pentru că oamenii nu au respectat regulile de izolare la domiciliu sau de carantină. Dosare penale pot fi deschise și pentru declarații false la vamă.

Politica